Przepis i sposób przygotowania na: Bardzo łatwy placek kakaowy z malinami
Po wystudzeniu wierzch polałam lukrem utartym z cukru pudru, soku i odrobiny wody. Posypałam cukrem perlistym.
mąki pszennej luksusowej | 450 g |
soli | 1/4 łyżeczki |
jajko | 4 |
proszku do pieczenia | 3 łyżeczki |
cukru | 250 g |
roztopionego masła | 150 g |
mleko | 125 ml |
prawdziwej esencji waniliowej | 1 łyżeczka |
kakao naturalnego | 5 czubatych łyżeczek |
świeżych malin | 150 g |
syropu malinowego | 3 łyżki |
gorąca woda | troszkę |
lukier | 3/4 szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: