Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

baranina z kapustą w parze z kluskami

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso baranie
1,2 kg
sól
4 dag
Sklep Prymat
smalec
30 dag
cebula
30 dag
Papryka ostra mielona Prymat
5 g
Sklep Prymat
kminek
2 g
Sklep Prymat
bazylia
2 g
Sklep Prymat
papryka zielona
15 dag
pomidory
15 dag
wędzony boczek
20 dag
ziemniaki
2 kg
jajko
3 szt.
mąka
60 dag
sól
3 dag
Sklep Prymat
śmietana
0,2 litra
natka pietruszki
1 pęczek
kapusta kiszona
1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: baranina z kapustą w parze z kluskami

Boczek pokroić w kostkę i usmażyć na smalcu. Dodać cebulę drobno pokrojoną. Dusić dodając kminek, paprykę i na końcu pokrojoną w kostkę baraninę. Kiedy mięso po zagotowaniu będzie na pół miękkie, dodać wypłukaną kiszoną kapustę, paprykę i pomidory, trochę wody i czerwone wino. Gotować do miękkości.
Przygotowanie klusek. Umyte i ugotowane ziemniaki w osolonej wodzie przepuścić przez maszynkę. Po ostudzeniu dodać mąkę, sól, odrobinę mielonego kminku. Gnieść dodając ubite na sztywną pianę białko. Formować kuleczki i gotować w osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iga2 05.04.2011 12:39
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak