baranina z duszonym szczawiem

baranina z duszonym szczawiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziec barani

    ok800 g
  • szczaw

    2duże garście
  • masło

    80 g
  • cebulki

    8 małych szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • białe wino

    1 szklanka
  • bulion

    1 szklanka
  • mąka

    1 łyżeczka
  • śmietana

    3 łyżki
  • rozmaryn

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania baranina z duszonym szczawiem

Mięso kroimy w kostkę posypujemy solą i obsmażamy połowie masła . Dodajemy cebulki zrumienić,przyprawiamy rozgniecionym czosnkiem i rozmarynem,zalewamy winem i dusimy do miękkości.Bulion mieszamy z mąką i wlewamy do mięsa,zagotować .Liście szczawiu oczyścić,odrzucamy grube ogonki, dusimy na na pozostałym maśle,oprószamy solą i pieprzem,zaciągamy śmietaną. Baraninę podawać z duszonym szczawiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

olkaaa 11.01.2012 07:33
jestem bardzo ciekawa jak smakuje
ziutula
ziutula 08.08.2011 14:37
przepyszny zestaw...
szyba 16.07.2011 09:19
smakowite

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat