Baranina z bazylią

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • baranina

    40 dkg
  • olej roślinny

    w/g uznania
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

    do smaku
  • wino białe

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso opłukać,pokroić w plastry,posmarować olejem i odstawić,czosnek wraz bazylią
drobno posiekać ,pozostałym oleju podsmażyć po obu stronach baraninę ,posolić,polać winem i dusić pod przykryciem przez 25 min,podawać z ziemniakami fasolką,pomidorami i białym winem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat