Banany w cieście francuskim.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok z cytryny

  • ciasto francuskie

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • polewa czekoladowa

  • banan

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Banany obrać, końcówki odkroić, skropić sokiem z cytryny (banany nie końcówki).
Ułożyć na cieście i zwinąć w rulon, złożeniem pod spód. Posmarować jajkiem lub mlekiem.
Piec w temp.200stop.C,15 min.
Upieczone polać czekoladą lub posypać cukrem pudrem.
Jednakowo dobrze smakują ciepłe i zimne.
P.s.
Szybszy sposób, to banany w cieście naleśnikowym

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agogo2 02.11.2013 22:13
ale super przepis
arbuzowo 05.10.2013 21:21
prosty i smaczny pomysł na deser
Ewa104 05.10.2013 09:52
Ciasto francuskie robię na różne sposoby,ale z bananami jeszcze nie robiłam.Sama właściwie nie wiem dlaczego.
Lis 04.10.2013 14:23
prosty pomysł na deser:)
joanna__s 04.10.2013 13:08
Też takie kiedyś robiłam. Wspaniały przepis dla dzieci i nie tylko.
aniagdz 04.10.2013 12:08
proste i smaczne!
everay 04.10.2013 11:55
super pomysł:)
Monia 04.10.2013 08:53
Poproszę od razu dwie porcje :D
jasiek 04.10.2013 02:08
dobry pomysł na bananowy deser

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat