Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Banany w ajerkoniaku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 2 sztuki
cukier waniliowy
mleko 3,2% 1/3 szklanki
wódka cytrynowa 30 ml
płatki migdałowe
banan 2-3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Banany w ajerkoniaku

Kroki postępowania

1
Żółtka ubić na puch z cukrem waniliowym.
Krok 1 - Banany w ajerkoniaku foto
2
Do ubitych żółtek bardzo powoli wlać przegotowane zimne mleko cały czas ubijając. Stopniowo i powoli wlewać wódkę nie przerywając ubijania. Miksować jeszcze ok 2-3 minut po dodaniu wódki.
Krok 2 - Banany w ajerkoniaku foto
3
Banany opiec w piekarniku w skórce tak aby były w środku gorące ale nie bardzo miękkie. Zdjąć skórkę i banany położyć na talerz.
Krok 3 - Banany w ajerkoniaku foto
4
Banany polać ajerkoniakiem i posypać płatkami migdałowymi. Podać zanim banany wystygną.
Krok 4 - Banany w ajerkoniaku foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 30.04.2013 10:34
bardzo pyyyszne
Rossie 30.04.2013 10:30
genialne połączenie :)
Magda24 30.04.2013 10:21
co za pyszny deser - wspaniała propozycja
Mysiunia 30.04.2013 09:55
ojj podoba mi się ten pomysł :)
Paolcia 30.04.2013 09:30
wygląda bardzo smacznie :) trzeba spróbować :)
mic 30.04.2013 09:30
sprobowałbym
Renataj 30.04.2013 09:13
Taki ajerkoniak to ja chętnie - nawet bez bananów.
Olga_SK 30.04.2013 09:04
apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak