Przepis i sposób przygotowania na: Bananowy song
2. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto i wkładamy do piekanrika nagrzanego do 180 stopni. I pieczemy około 45 minut. Studzimy
3. Krem : Do garnka wlewamy 550 ml mleka , dodajemy cukier i zagotowujemy. Do pozostałych 100 ml mleka dodajemy budynie i mieszamy. Do gotującego się mleka dodajemy rozpuszczone budynie i gotujemy cały czas mieszając aż zgęstnieje. Studzimy
4. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, a następnie stopniowo dodajemy budyń.
5. Śmietanka: Do kubka dodajemy żelatynę i zalewamy wrzątkiem. Mieszamy. Do śmietanki dodajemy cukier i ubijamy, gdy się ubije dodajemy cały czas miksując żelatynę.
6. Biszkopt przekrawamy na pół, i obie połówki nasączamy lekko wodą. Banany obieramy i przekrawamy wzdłuż na pół. 1 banana kroimy w półplasterki.
7. Układanie ciasta: Biszkopt, krem czekoladowy , połówki bananów,krem budyniowy,biszkopt,krem,czekoladowy , półplasterki bananów,krem budyniowy,śmietanka. Ciasto wkładamy na 1 godzinę do lodówki