Bananowy sernik z masż krówkową

Bananowy sernik z masż krówkową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser biały

    80 dag
  • herbatniki

    180 g
  • masło

    100 g
  • jajka

    4 szt
  • cukier

    1 szklanka
  • cukier wanilinowy

    16 g
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • masa krówkowa

    1 szt
  • banan

    6 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser biały mielimy trzykrotnie.Okrągłą formę do pieczenia wykładamy folią aluminiową.Herbatniki kruszymy mieszamy z miękkim masłem do uzyskania struktury mokrego piasku.Wsypujemy na dno formy i równomiernie rozprowadzamy,dociskając.Odkładamy do lodówki.Banany obieramy ze skóry i miksujemy blenderem na mus.Ser miksujemy z bananami,tylko do połączenia składników.Dodajemy po jednym jajku,po każdym krótko miksując.Dodajemy cukier,cukier waniliowy oraz sok z cytryny i miksujemy do połączenia składników.Masę wlewamy na ciasteczkowy spód i wstawiamy do gorącego piekarnika do 180 stopni.Pieczemy 1,5 godziny,aż wierzch sernika zrobi się złoty.Zostawiamy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach do ostygnięcia.Na zimny sernik wlewamy masę krówkową.Schładzamy w lodówce minimum 12 godzin.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwona45

19.09.2011 21:54
mniam

jeta72

31.08.2011 12:14
super;)

Krystyna32

10.04.2011 09:01
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat