Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka cytrynowa 3 szt
banan 6 szt
masło 20 g
cukier 25 dag
żółtko jajek 1 szt
biszkopty okrągłe 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec

Galaretki cytrynowe rozpuścić oddzielnie w połowie zalecanej w przepisie ilości wody,wystudzić.Cztery banany rozgnieść widelcem. Mało utrzeć z cukrem i żółtkiem,wymieszać z bananami i wystudzonymi galaretkami cytrynowymi.Biszkopty ułożyć na dnie tortownicy, przełożyć na nie masę bananową i wstawić do lodówki.Gdy masa zupełnie stężeje,ułożyć na wierzchu pozostałe 2 banany pokrojone w plasterki.Zalać wystudzoną galaretką cytrynową. Wsadzić do lodówki do steżenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milena87 15.09.2013 20:30
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak