Bananowe sakiewki z miodowo-orzechowym sosem

Bananowe sakiewki z miodowo-orzechowym sosem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto

  • mąka pełnoziarnista

    pol szklanki
  • mąka pszenna

    pol szklanki
  • woda ciepła

    okolo pol szklanki
  • sól

    szczypta

farsz

  • banan

    2 szt

sos

  • masło

    5 dag
  • miód

    2 lyzeczki
  • orzechy włoskie

    2 garscie

dodatkowo

  • mąka pszenna

    do podsypywania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z podanych skladnikow zagniesc ciasto, nastepnie rozwalkowac I wykrawac kolka.Banany pokroic na polplasterki I nadziewac pierogi,formowac sakiewki.Pierogi wrzucamy na wrzatek I gotujemy 3-4 min. Maslo rozpuszczamy,dodajemy miod I karmelizujemy, orzechy siekamy na drobno I dodajemy do miodu, mieszamy I podajemy z ugotowanymi sakiewkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Diana Rusiłowicz

29.08.2016 22:25
Super pomysł :)

IKrakowianka

29.08.2016 17:33
świetny pomysł :)

sezamek

24.08.2016 21:07
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat