Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowe roladki

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

banan 2 sztuki
chleb tostowy 8 kromek
jajko 2 sztuki
cukier wanilinowy 0,5 opakowania
cynamon do smaku
masło do smażenia

Porada

To szybka i smaczna przekąska na gorąco! Można ją przygotować z dowolnymi owocami (truskawki, jabłko, brzoskwinia). Doskonale smakują podane z bitą śmietaną.

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowe roladki

Jajko roztrzepujemy dokładając do niego cynamon i cukier do smaku.
Kromki z chleba wałkujemy, by powstał placek ( wałkujemy wałkiem). Banana kroimy w drobną kostkę. Na przygotowane kromki układamy po łyżce pokrojonego banana. Delikatnie oprószamy go cynamonem. Zwijamy roladki. Obtaczamy je w jajku i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 27.03.2014 20:54
super są!!!
wwwiolka 27.03.2014 19:18
Fajny pomysł.
Agata3 27.03.2014 18:33
bardzo smaczne;)
gusia1000 27.03.2014 18:23
Warte jak najbardziej do wypróbowania.
Wiktoria29 27.03.2014 16:50
robiłam takie roladki z serem bez słodkich dodatków, były super, ten pomysł też wypróbuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak