Bananowe muffinki z otrębami, żurawiną i gorzką czekoladą

Bananowe muffinki z otrębami, żurawiną i gorzką czekoladą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1,5 szklanki
  • otręby owsiane

    2 łyżki
  • otręby gryczane

    3 łyżki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • cynamon mielony

    1 łyżeczka
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • żurawina suszona

    120 g
  • czekolada gorzka

    50 g
  • jajka

    2 szt
  • banan

    3 szt
  • masło

    100 g
  • jogurt naturalny

    180 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W naczyniu nr 1 wymieszać składniki suche oprócz żurawiny i czekolady- one idą na koniec.
W naczyniu nr 2 rozbełtać jajka, banany obrać i rozdrobnić widelcem, dodać jogurt, roztopione i ostudzone masło.
Do mokrych składników wlać suche składniki, na sam koniec dodać żurawinę.
Wymieszać, nakładać ciasto do papilotek.
Piec w 180 stopniach 20 minut.
Muffinki są gotowe, gdy się ładnie zarumienią.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mzap88

23.01.2015 17:08
szybkoznikające :)

Krzysztof15

22.01.2015 12:06
Małe pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat