Bananowe kluseczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • banan

    2
  • ser biały

    250 gram
  • jajko

    2
  • mąka

    200 gram
  • sól

    1 szczypta
  • cukier trzcinowy

    2 łyżki
  • sok jabłkowy

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Banany obierz i rozgnieć widelcem, przełóż do miseczki. Do rozgniecionych bananów dodaj ser i jajka. Składniki dokładnie wymieszaj.
Do masy bananowej dodaj mąkę i sól. Wymieszaj.
W garnku zagotuj wodę z odrobiną soli. Kluski kładź łyżką na gotującą się wodę. Gotuj przez ok. 2 minuty od momentu wypłynięcia
Do rondelka wlej sok jabłkowy,dodaj cukier. Rondelek postaw na małym ogniu i gotuj do momentu aż sos zgęstnieje.
Kluski podawaj polane sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa Wojtaszko 23.11.2015 21:33
moje dziecko do tej pory lubi takie kluseczki,nic dziwnego ma to po mamie hehhe
Aleksandra/Olcia 23.11.2015 13:34
jak synek był mniejszy to się takimi zajadał,niestety już nie przepada za kluseczkami na słodko,a szkoda bo chętnie podjadałam przy gotowaniu dla dziecka :)
w mojej kuchni 23.11.2015 10:48
sos owocowy dla mnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat