Bananowa stracciatella

Bananowa stracciatella

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Deser z mascarpone
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

smakołyki do deseru

  • serek mascarpone

    250 g
  • jogurt grecki

    1 szklanka
  • banan

    2 sztuki
  • czekolada mleczna

    1 tabliczka
  • cukier puder

    1 łyżka
  • czekolada

    2 kostki
  • rurki wafelkowe

    6 sztuk
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Bananowa stracciatella

Banany kroimy na mniejsze kawałki (zostawiając odrobinę do przybrania deseru). Wkładamy je do miski, dodajemy mascarpone, jogurt grecki i cukier puder, ucieramy mikserem, aż składniki połączą się, a masa będzie gładka. Dodajemy do niej startą na grubych oczkach tarki mleczną czekoladę, mieszamy całość łyżką.
Śmietanę z cukrem pudrem ubijamy na sztywno.
Do małych szklanek przekładamy deser, na wierzch kładziemy bitą śmietanę, oprószamy startą na tarce czekoladą, dekorujemy plasterkami banana. Do każdego deseru wkładamy przełamane na pół rurki waflowe. Od razu podajemy

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat