Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowa manna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 350 ml
woda 200 ml
banan 1
kasza manna 5 łyżek
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowa manna

Banana rozgniatamy widelcem, albo wrzucamy do blendera. Następnie wrzucamy banana do mleka i dodajemy cukier. Podgrzewamy na średnim ogniu. W drugim naczyniu mieszamy kaszę z wodą i dodajemy do mleka (gotującego). Gotować około 5 minut mieszając od czasu do czasu. Kaszę przekładamy do miseczek lub szklaneczek i podajemy. Można też na wierzchu ułożyć kilka plasterków banana.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kekerboom 05.12.2012 15:14
super
Adamorek 05.12.2012 15:10
fajna kaszka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak