Banan w cieście

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko 3,2%

    2-3 łyżki
  • jajko

    1
  • mąka

    3-4 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    1/2 łyżeczki
  • olej

    1/3 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrane banany pokroić w grubsze plasterki. Jajko wymieszać z mlekiem, mąką i cukrem. Dodać odrobinę mąki ziemniaczanej. Na wolnym ogniu rozgrzać olej. W postawnej masie jajecznej maczać kawałki banana i smażyć na złoty kolor z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara55 06.12.2011 16:36
a banan na to nie możliwe
kielcok1 29.10.2011 12:41
a co na to banan ?
ajres 23.10.2011 22:38
super
Magda60 19.09.2011 20:56
smakowite
gusia1000 09.09.2011 21:05
Tylko tak robić.
Chojłówna 22.08.2011 21:06
uwielbiam.
novita26 25.01.2011 08:42
ja robie podobnie banany
Myszka75 28.10.2010 08:22
Brzmi bardzo smacznie:)
aginaa 23.09.2010 12:10
super
Krzysztof42 12.09.2010 13:04
ale banan

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat