BANALNE CIASTECZKA BANANOWE.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płatki owsiane

    1 szklanka
  • rodzynki

    1/4 szklanki
  • płynny miód

    1 łyżka
  • banan

    2 sztuki
  • orzechy

    1/4 posiekane
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Banany zmiksowałam blenderem. Wsypałam płatki, orzechy i rodzynki,
wymieszałam razem z miodem (pełni rolę "zlepiacza" składników).
Za pomocą łyżki nakładam na suchą blaszkę porcje masy.
Piekę przez ok. 15 minut w 180 stopniach. Studzę.

Można je przechowywać od 3 do 5 dni w pudełku, z lekko uchylonym wieczkiem,
aby nie doszło do spleśnienia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eliza135 26.06.2013 21:25
smacznie wyglądają
everay 26.06.2013 12:53
koniecznie do wypróbowania:)
Kuchenka 26.06.2013 10:16
wyglądają bosko,aż chce się jeść
Mniam 26.06.2013 07:55
Z bananem jeszcze nie robiłam.
marta1221 25.06.2013 22:18
i szybkie do zrobienia
Pietruszka 25.06.2013 22:14
uwielbiam takie ciasteczka
kokoszka 25.06.2013 22:14
zdrowe i smaczne
paulina2157 25.06.2013 22:08
bardzo fajne ciasteczka
Marta1986 25.06.2013 21:50
super ciasteczka
mufinka79 25.06.2013 21:30
Wyglądają przesmacznie :) Pysznie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat