Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażany w słoikach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej 100 ml
ocet winny 100 ml
sól 3 łyżki
natka pietruszki 1 natka
czosnek
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażany w słoikach

Świeże bakłażany pokroiłam w plasterki .Rozłożyłam w szerokiej misie i osoliłam .Odstawiłam żeby sól się wgryzła w warzywa. Do garnka wlałam olej,wodę, ocet i dodałam sól.Zagotowałam. Na koniec zblanszowałam bakłażany we wrzącej marynacie. Tak przygotowane warzywa układałam w wyparzonych słojach. Do każdego dodałam ząbki czosnku, posiekaną natkę pietruszki. Każdy ze słoików zalałam przygotowaną marynatą.Pasteryzowałam 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak