Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażan zapiekany z cukinią i sałatką warzywno owocową.
Kroki postępowania
Piec w kąpieli wodnej ,w temp. 220 stop. około 40min.lekko nakryte folią alu.
bakłażan |
1 szt
|
cukinia |
0,5 szt
|
ser ricotta |
10 dag
|
śmietana 18 proc |
100 ml
|
jajko |
2 szt
|
mąka kukurydziana |
1 łyżka
|
sól |
|
Pieprz biały mielony Prymat |
|
papryka czerwona |
0,5 szt
|
ogórek zielony |
0,5 szt
|
jabłko |
1 szt
|
brzoskwinia |
1 szt
|
ocet balsamiczny |
100 ml
|
brązowy cukier |
2 łyżki
|
musztarda dijon |
1 łyżeczka
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: