Bakłażan nadziewany z piekarnika

Bakłażan nadziewany z piekarnika

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 szt
  • mięso mielone

    200 gram
  • ser żółty

    wg. potrzeby
  • majeranek

    do smaku
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

    do smaku
  • bakłażan

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Bakłażan nadziewany z piekarnika

Kroki postępowania

Krok 1 - Bakłażan nadziewany z piekarnika foto
Mięso mielone doprawić do smaku, formować malutkie pulpeciki i usmażyć na tłuszczu. Cebulę pokroić w piórka i również podsmażyć.
Krok 2 - Bakłażan nadziewany z piekarnika foto
Bakłażany przekroić na pół i wydrążyć środek z nasionami.
Krok 3 - Bakłażan nadziewany z piekarnika foto
Do bakłażanów wkładamy przygotowane pulpeciki z cebulką. Posypujemy wszystko majerankiem.
Krok 4 - Bakłażan nadziewany z piekarnika foto
Ser trzemy na grubej tarce i obficie posypujemy.
Krok 5 - Bakłażan nadziewany z piekarnika foto
Bakłażany wkładamy na nagrzanego piekarnika (170 stopni) na około 15 minut.
Podajemy na gorąco. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Adamorek 22.08.2012 15:50
super nadzienie
Ewa6274879 12.08.2012 22:16
zapowiada się smakowicie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat