Bakłażan nadziewany z piekarnika

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 szt
  • mięso mielone

    200 gram
  • ser żółty

    wg. potrzeby
  • majeranek

    do smaku
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

    do smaku
  • bakłażan

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Bakłażan nadziewany z piekarnika foto
Mięso mielone doprawić do smaku, formować malutkie pulpeciki i usmażyć na tłuszczu. Cebulę pokroić w piórka i również podsmażyć.
Krok 2 - Bakłażan nadziewany z piekarnika foto
Bakłażany przekroić na pół i wydrążyć środek z nasionami.
Krok 3 - Bakłażan nadziewany z piekarnika foto
Do bakłażanów wkładamy przygotowane pulpeciki z cebulką. Posypujemy wszystko majerankiem.
Krok 4 - Bakłażan nadziewany z piekarnika foto
Ser trzemy na grubej tarce i obficie posypujemy.
Krok 5 - Bakłażan nadziewany z piekarnika foto
Bakłażany wkładamy na nagrzanego piekarnika (170 stopni) na około 15 minut.
Podajemy na gorąco. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Adamorek 22.08.2012 15:50
super nadzienie
Ewa6274879 12.08.2012 22:16
zapowiada się smakowicie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat