Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Bakłażan nadziewany z piekarnika

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula
1 szt
mięso mielone
200 gram
Sklep Prymat
ser żółty
wg. potrzeby
majeranek
do smaku
Sklep Prymat
sól do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
do smaku
Sklep Prymat
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażan nadziewany z piekarnika

Kroki postępowania

1
Mięso mielone doprawić do smaku, formować malutkie pulpeciki i usmażyć na tłuszczu. Cebulę pokroić w piórka i również podsmażyć.
Krok 1 - Bakłażan nadziewany z piekarnika foto
2
Bakłażany przekroić na pół i wydrążyć środek z nasionami.
Krok 2 - Bakłażan nadziewany z piekarnika foto
3
Do bakłażanów wkładamy przygotowane pulpeciki z cebulką. Posypujemy wszystko majerankiem.
Krok 3 - Bakłażan nadziewany z piekarnika foto
4
Ser trzemy na grubej tarce i obficie posypujemy.
Krok 4 - Bakłażan nadziewany z piekarnika foto
5
Bakłażany wkładamy na nagrzanego piekarnika (170 stopni) na około 15 minut.
Podajemy na gorąco. Smacznego!
Krok 5 - Bakłażan nadziewany z piekarnika foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 22.08.2012 15:50
super nadzienie
Ewa6274879 12.08.2012 22:16
zapowiada się smakowicie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak