Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażan nadziewany z piekarnika

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1 szt
mięso mielone 200 gram
ser żółty wg. potrzeby
majeranek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat do smaku
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażan nadziewany z piekarnika

Kroki postępowania

1
Mięso mielone doprawić do smaku, formować malutkie pulpeciki i usmażyć na tłuszczu. Cebulę pokroić w piórka i również podsmażyć.
Krok 1 - Bakłażan nadziewany z piekarnika foto
2
Bakłażany przekroić na pół i wydrążyć środek z nasionami.
Krok 2 - Bakłażan nadziewany z piekarnika foto
3
Do bakłażanów wkładamy przygotowane pulpeciki z cebulką. Posypujemy wszystko majerankiem.
Krok 3 - Bakłażan nadziewany z piekarnika foto
4
Ser trzemy na grubej tarce i obficie posypujemy.
Krok 4 - Bakłażan nadziewany z piekarnika foto
5
Bakłażany wkładamy na nagrzanego piekarnika (170 stopni) na około 15 minut.
Podajemy na gorąco. Smacznego!
Krok 5 - Bakłażan nadziewany z piekarnika foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 22.08.2012 15:50
super nadzienie
Ewa6274879 12.08.2012 22:16
zapowiada się smakowicie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak