Przepis i sposób przygotowania na: bakłażan faszerowany makaronem i mięsem mielonym
W międzyczasie kroimy cebulę i czosnek a następnie na rozgrzanej oliwie podsmażamy. Następnie dodajemy mięso mielone i smażymy aż nie będzie surowe. Dodajemy pomidory z puszki, 1/2 szklanki wody i wszystkie przyprawy. Całość dusimy aż woda wyparuje.
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Upieczonego bakłażana lekko studzimy i za pomocą łyżki wyciągamy miąższ ze środka i dokładamy go do sosu. Ugotowany makaron również dodajemy do sosu pomidorowego z mięsem. Całość dokładnie mieszamy. Mozzarellę kroimy w plastry i kładziemy na bakłażanach. Bakłażany pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni ok. 15 minut (zależy kto jaki lubi ser, nie którzy wolą bardziej spieczony )
smacznego