Bakłażan faszerowany kaszą jaglaną

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakłażan

    1 szt
  • kasza jaglana

    1/2 szkl
  • cebula

    1 szt
  • mięso mielone

    150 g
  • pomidory malinowe

    3 szt
  • mozzarella

    200 g
  • szczypiorek

  • sól do smaku

  • pieprz czarny mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Bakłażan faszerowany kaszą jaglaną foto
Bakłażana przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć środek. Oprószyć solą i odstawić, aż puści sok. Osuszyć ręcznikiem papierowym.
Krok 2 - Bakłażan faszerowany kaszą jaglaną foto
Kaszę jaglaną ugotować w osolonej wodzie według wskazówek na opakowaniu. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć razem z mięsem. Dodać do kaszy jaglanej. Dodać szczypiorek i przyprawy.
Krok 3 - Bakłażan faszerowany kaszą jaglaną foto
Dwa pomidory sparzyć i pokroić w kostkę. Wymieszać.
Krok 4 - Bakłażan faszerowany kaszą jaglaną foto
Nadzieniem napełnić połówki bakłażana. Na wierzchu położyć plasterki pokrojonego pomidora i mozzarellę (u mnie mini kulki).
Krok 5 - Bakłażan faszerowany kaszą jaglaną foto
Zapiekać w temperaturze 180*C przez 30-40min. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ppaulina 19.08.2014 13:53
wyglada kuszaco
Klausia 17.08.2014 12:42
smaczne :)
Monika-twin 15.08.2014 15:17
Musibyc smaczne.
wedith1 15.08.2014 11:59
Faszerowane warzywa - proste, smaczne - idealne na lato!
Grazyna0211 15.08.2014 11:08
bardzo apetyczny
Alex_M 15.08.2014 10:54
przepyszny :)
berys18 15.08.2014 09:45
smaczne jedzonko
fotoviderek 15.08.2014 08:56
Apetyczne danie :)
Krystyna32 15.08.2014 07:25
wygląda pysznie
Noruas 14.08.2014 21:53
pyszny obiadek!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat