Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakaliowy andrut

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

okręgłe wafle 1 opakowanie
rodzynki 20 dkg
suszone figi 20 dkg
migdały 10 dkg
miód płynny 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
daktyle 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Bakaliowy andrut

Migdały zmielić. Z daktyli usunąć pestki. Figi, rodzynki i daktyle zmiksować, dodać miód i sok z cytryny oraz migdały. Dokładnie wymieszać. Masą smarować andruty, układać je jeden na drugim. Obciążyć, odstawić do lodówki na pół godziny. Wyjąć, polać

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak