Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakaliowiec

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
cukier 1 szklanka
mąka 6 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
oliwa 70 ml
wiórki kokosowe 1 szklanka
mak 1 szklanka
kakao 1 szklanka
margaryna 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Bakaliowiec

Z jajek, mąki, cukru, proszku do pieczenia oraz oliwy ubijamy biszkopt.

Biszkopt dzielimy na 3 części.

Do pierwszej dodajemy wiórki kokosowe, do drugiej mak, a do trzeciej kakao.

Wylewamy na blaszkę najpierw masę kakaową, później makową, a na samym końcu wiórkową.

Pieczemy 35 minut w 180 stopniach.

Krem budyniowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.

Margarynę ucieramy z kremem budyniowym.

Biszkopt przekładamy kremem ( trochę kremu zostawiamy na pokrycie wierzchu biszkoptu ).

Wierzch biszkoptu smarujemy kremem, później robimy małe kupki z dżemu z czarnej porzeczki, posypujemy rodzynkami oraz orzechami, a na koniec polewamy polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak