Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakaliowe wafle

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wafle 6
mascarpone 250 g
cukier 2 lyzki
kremówka 200 g
pistacje 30 g
rodzynki 20 g
pestki dyni 20 g

Przepis i sposób przygotowania na: Bakaliowe wafle

Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i serek mascarpone- delikatnie mieszamy łyżką. Następnie bitą śmietanę wkładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na wafle. Pistację obieramy ze skorupek, opłukujemy z soli i rozdrabniamy na małe kawałeczki. Posypujemy nimi wafle.Następnie posypujemy słonecznikiem, pestkami dyni, płatkami migdałowymi, rodzynkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna40 26.09.2012 23:10
dietetyczne i słodkie :)
andrzej10 18.09.2012 18:50
fajne
artur7 15.09.2012 09:04
fajny pomysł
Katarzyna/kate1980 14.09.2012 22:51
świetne
aginaa 14.09.2012 19:48
teresa- wafle ryżowe
Stenka 13.09.2012 21:45
co to są za wafle?
jasiek 13.09.2012 21:19
smaczne
Marta1986 13.09.2012 21:18
pyszne
Miki 13.09.2012 21:17
super
V_kuchareczka 13.09.2012 20:39
Rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak