Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakaliowe ciasteczka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 250 g,
masło miękkie 200 g,
cukier 100 g,
jajko 1
masło orzechowe 1 łyżka,
orzechy włoskie według uznania,
rodzynki według uznania
żurawina suszona według uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Bakaliowe ciasteczka

Miękkie masło utrzeć na puszystą masę razem z cukrem.
Następnie masę miksujemy z jajkiem.
Do masy przesiewamy mąkę i mieszamy już tylko drewnianą łyżką.
Dodajemy masło orzechowe , rodzynki , żurawinę a także posiekane nożem na kawałki orzechy włoskie.
Całość mieszamy do połączenia skadników, następnie rekoma formujemy okrągłe ciasteczka, które układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy około 20 - 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 18:56
dobre ciastka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak