Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bajgiel

5.0
(53)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Pomysł na pyszne, sycące śniadanie czy lunch do pracy. Bajgiel z dodatkiem szynki parmeńskiej i chrupiących ogóreczków konserwowych.

Składniki:

bajgiel 1 sztuka
sałata karbowana 3 liście
ogórki konserwowe Smak 4 sztuki
szynka parmeńska 3 plastry
ser twardy 20 gramów

Porada

Do bajgla można dodać czosnek ze słoika z ogórkami - danie zyska intensywniejszy smak

Przepis i sposób przygotowania na: Bajgiel

1. Bajgla kroimy na pół. Jeśli lubicie chrupkie pieczywo, możecie go wcześniej podpiec w piekarniku.

2. Ogóreczki kroimy na połówki.

3. Twardy ser (np. grana padano) kroimy w płatki.

4. Na połówce bajgla kładziemy umytą i wysuszoną sałatę. Na to układamy plastry szynki parmeńskiej i ogóreczki konserwowe. Posypujemy płatkami twardego sera. Przykrywamy drugą połówką bajgla.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak