Bajgiel

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Pomysł na pyszne, sycące śniadanie czy lunch do pracy. Bajgiel z dodatkiem szynki parmeńskiej i chrupiących ogóreczków konserwowych.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bajgiel

    1 sztuka
  • sałata karbowana

    3 liście
  • ogórki konserwowe Smak

    4 sztuki
  • szynka parmeńska

    3 plastry
  • ser twardy

    20 gramów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Bajgla kroimy na pół. Jeśli lubicie chrupkie pieczywo, możecie go wcześniej podpiec w piekarniku.

2. Ogóreczki kroimy na połówki.

3. Twardy ser (np. grana padano) kroimy w płatki.

4. Na połówce bajgla kładziemy umytą i wysuszoną sałatę. Na to układamy plastry szynki parmeńskiej i ogóreczki konserwowe. Posypujemy płatkami twardego sera. Przykrywamy drugą połówką bajgla.

SMAK_PL
Do bajgla można dodać czosnek ze słoika z ogórkami - danie zyska intensywniejszy smak

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat