Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
bajgiel
1 sztuka -
sałata karbowana
3 liście -
ogórki konserwowe Smak
4 sztuki -
szynka parmeńska
3 plastry -
ser twardy
20 gramów
Przepis i sposób przygotowania Bajgiel
1. Bajgla kroimy na pół. Jeśli lubicie chrupkie pieczywo, możecie go wcześniej podpiec w piekarniku.
2. Ogóreczki kroimy na połówki.
3. Twardy ser (np. grana padano) kroimy w płatki.
4. Na połówce bajgla kładziemy umytą i wysuszoną sałatę. Na to układamy plastry szynki parmeńskiej i ogóreczki konserwowe. Posypujemy płatkami twardego sera. Przykrywamy drugą połówką bajgla.
Do bajgla można dodać czosnek ze słoika z ogórkami - danie zyska intensywniejszy smak![]()
Komentarze (0)