Bajaderki w trzech posypkach

Bajaderki w trzech posypkach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • resztki ciast

    500 g
  • mleko

    0,5 szklanki
  • kakao

    3 łyżki
  • nutella

    2 łyżki
  • dżem porzeczkowy

    2 łyżki
  • cukier brązowy

    pół szklanki
  • rodzynki

    garść
  • ciastka maślane

    kilka sztuk
  • wiórki kokosowe

    5 łyżek
  • migdały siekane

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Bajaderki w trzech posypkach foto
Do przygotowania bajaderek nadają się resztki ciast bez masy, lub po prostu można kupić herbatniki maślane i pokruszyć.
Krok 2 - Bajaderki w trzech posypkach foto
Do pokruszonych ciast dodać dżem, nutellę i masę powstałą przez zagotowanie mleka z kakao i cukrem ( jeśli ciasta są bardzo słodkie to można cukier pominąć), dodać również rodzynki i alkohol. Wszystko razem dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Bajaderki w trzech posypkach foto
Następnie w kakaowej masy formować kulki i obtaczać w wiórkach kokosowych, lub siekanych migdałach, lub pokruszonych herbatnikach maślanych. Schłodzić w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Mysiunia

26.01.2014 16:25
na pewno świetni smakują

eMMe

26.01.2014 14:04
Smaczne kuleczki:)

Jusiaa

26.01.2014 12:07
Uwielbiam bajaderki, a te wyjątkowo wyglądają pysznie :)

gosia56

26.01.2014 11:50
super ale u nas nigdy nic nie zostaje

iwi

26.01.2014 11:02
Bardzo smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat