Bajaderki orzechowe

Bajaderki orzechowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • resztki ciast

    20 dag
  • herbatniki

    10 szt
  • masło

    50 g
  • czekolada gorzka

    50 g
  • kakao

    1 łyżka
  • mleko

    1/3 szk
  • cukier puder

    1/3 szk
  • konfitura wiśniowa

    4 łyżki
  • orzechy laskowe mielone

    1 szk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto oraz herbatniki rozdrobnić w rozdrabniaczu. Mleko przelać do rondelka, dodać masło i cukier puder. Podgrzewać do momentu aż składniki rozpuszczą się. Następnie dodać czekoladę i kakao i ponownie podgrzewać na małym ogniu do momentu rozpuszczenia się składników. Masę czekoladową dodać do ciasta, dodać konfiturę oraz połowę szklanki orzechów i wszystko dokładnie wymieszać. Z masy formować kulki, a następnie obtaczać je w orzechach. Bajaderki schłodzić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adelajda

24.04.2016 16:37
pyszny deserek

w mojej kuchni

23.04.2016 17:17
super słodkości

Ola1984

23.04.2016 13:51
Bajeczne :)

Stenka

22.04.2016 21:24
Takie lubię

benka

22.04.2016 21:17
Uwielbiam takie ciasteczka

norweska20

22.04.2016 20:54
smakowicie się prezentują

Renata9

22.04.2016 20:52
Smaczny deserek :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat