Bagietka z roladkami i sosem francuskim

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bagietka

    1/2 szt
  • masło

  • sałata kędzierzawa

    2-3 liście
  • ser żółty

    2 plastry
  • szynka

    2 plastry
  • sos francuski

  • bazylia

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bagietke smarujemy masłem i układamy na niej sałatę. Plaster szynki kładziemy na plastrze sera, całość razem zrolujemy, a następnie za pomocą ostrego noża odcinamy 1cm kawałki i układamy na sałacie. Gotową bagietkę polewamy sosem francuskim i przyozdabiamy bazylią.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 11.12.2012 15:51
Pyszności :)
wojr63 29.04.2012 23:11
bardzo ładnie wyszła
smakowita 18.04.2012 10:59
coś wspaniałego
zuzanna_z 14.03.2012 11:32
fajnie wygląda
Marzena34 04.02.2012 08:33
sztuka,arrcydzieło
caroline1983 01.09.2011 21:49
wygladaja super
kochanyptysiu 18.05.2011 12:17
cudownie wygladaja
Norgiusz 09.03.2011 07:27
fajnie wyglada
wedith1 01.01.2011 12:22
Taką bagietkęto bym zjadła :D
ewasylwia 08.12.2010 10:28
apetycznie wyglada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat