BAGIETKA CZOSNKOWA ZAPIEKANA Z SEREM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bagietka

    1 sztuka
  • masło

    1/4 kostki
  • czosnek

    2 ząbki
  • ser żółty

    kilka plasterków
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bagietkę kroimy na kromeczki - nie za cienkie i nie za grube. Z jednej standardowej bagietki powinno wyjść około 12 - 15 kromek.
Masło zacieramy z wyciśniętym czosnkiem. Smarujemy bagietkę i na górę dajemy podrobiony ser żółty. Wstawiamy do piekarnika na 15-20 minut w temp 180 st.

Idealna przekąska na każda imprezę. Można pod ser dodać szynkę lub salami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renataj 29.01.2012 01:25
Apetyczna ta bagietka
Margo1 15.10.2011 20:19
fajny pomysł
Margo1 15.10.2011 20:19
fajny pomysł
ajres 02.10.2011 14:22
dobre
Olaa 11.08.2011 09:13
lubię
Barbara55 10.05.2011 14:41
taką bagietkę trzeba dobrze popić
gosia561 04.05.2011 01:46
i do piwka ostatnio
gosia561 04.05.2011 01:46
i do piwka ostatnio
kielcok1 25.04.2011 15:46
dla mnie bomba
gosia561 13.04.2011 23:24
często jem do sałatek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat