BAGIETKA CZOSNKOWA ZAPIEKANA Z SEREM

BAGIETKA CZOSNKOWA ZAPIEKANA Z SEREM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bagietka

    1 sztuka
  • masło

    1/4 kostki
  • czosnek

    2 ząbki
  • ser żółty

    kilka plasterków
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania BAGIETKA CZOSNKOWA ZAPIEKANA Z SEREM

Bagietkę kroimy na kromeczki - nie za cienkie i nie za grube. Z jednej standardowej bagietki powinno wyjść około 12 - 15 kromek.
Masło zacieramy z wyciśniętym czosnkiem. Smarujemy bagietkę i na górę dajemy podrobiony ser żółty. Wstawiamy do piekarnika na 15-20 minut w temp 180 st.

Idealna przekąska na każda imprezę. Można pod ser dodać szynkę lub salami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renataj 29.01.2012 01:25
Apetyczna ta bagietka
Margo1 15.10.2011 20:19
fajny pomysł
Margo1 15.10.2011 20:19
fajny pomysł
ajres 02.10.2011 14:22
dobre
Olaa 11.08.2011 09:13
lubię
Barbara55 10.05.2011 14:41
taką bagietkę trzeba dobrze popić
gosia561 04.05.2011 01:46
i do piwka ostatnio
gosia561 04.05.2011 01:46
i do piwka ostatnio
kielcok1 25.04.2011 15:46
dla mnie bomba
gosia561 13.04.2011 23:24
często jem do sałatek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat