Baghir ,marokańskie naleśniki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • semolina

    1 szklanka
  • mąka pszenna

    1/2 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1/2 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • drożdże suche

    1/2 łyżki
  • woda ciepła

    2 1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W misce połącz ze sobą wodę, drożdże ,semolinę,mąkę pszenną oraz sól.
Następnie dodaj proszek do pieczenia i wymieszaj.
Ciasto przykryj ściereczką i odstaw na ok. 30 minut.
Na rozgrzaną patelnię nakładaj łyżką wazową ciasto, ok 1/2 łyżki.
Naleśniki smaż tylko z jednej strony,uważają aby ich nie przypalić. Na wierzchu powinny pojawić się pęcherzyki. Smaż do momentu aż ciasto z wierzchu 'zastygnie'

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa Wojtaszko 03.07.2017 10:18
warto spróbować :)
mirosława4 01.07.2017 09:10
ciekawe te naleśniki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat