Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka ziemniaczana z pieczarkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
pieczarki 25 dag
bułka czerstwa 1 szt
cebula biała 2 szt
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól i pieprz do smaku
boczek wędzony 4 plasterki
tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Babka ziemniaczana z pieczarkami

Wykonanie:
Ziemniaki obrać, zetrzeć, odcisnąć z nadmiaru soku i przełożyć do miski. Dodać stratą cebulę, namoczoną odciśniętą bułkę, posiekane lub zmielone pieczarki, jajka i przyprawy do smaku. Całość dokładnie wymieszać, zagęścić bułką tartą i przełożyć do przygotowanej żaroodpornej foremki i obłożyć plasterkami boczku. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 25-30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 22.03.2017 17:12
znakomity pomysł na danie obiadowe :-)
KORAL 22.03.2017 16:58
uwielbiam takie babki, fajna :)
mirosława4 22.03.2017 11:59
zapewne była smaczna
mysza75 22.03.2017 11:26
jaka dobra babka
marzut 22.03.2017 09:32
Super przepis
Barbara13 21.03.2017 22:42
pyszności !!!
Łukasz15 21.03.2017 21:27
Uwielbiam takie pyszności.
MonikaW 21.03.2017 21:16
pyszności na stole
wwwiolka 21.03.2017 20:55
Bardzo fajny przepis.
AZgotuj 21.03.2017 20:52
świetnie podana!:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak