Babka Ziemniaczana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • cebula

    0,5 kg
  • boczek wędzony

    30 dkg
  • jajka

    2 szt
  • mąka

    3 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki i cebulę obrać i zetrzeć. Boczek pociąć w drobną kosteczkę. Cebulę poddusić na oleju, dodać boczek, poddusić razem. Zmieszać z ziemniakami, dodać jajka, mąkę, sól i pieprz.
Piec w posmarowanej masłem i wysypanej tartą bułkę formie. Piec około godziny w 200 C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jolanta40 18.03.2012 13:13
ale fajna babka
PaniMISIOWA 04.06.2011 09:11
smaczne
Anna169Hosz 08.11.2010 12:14
Bardzo mnie intryguje, jak taka babka smakuje...następnym razem chyba się wproszę:)
Małgorzata113 06.11.2010 09:48
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat