BABKA ZEBRA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    5 sztuk
  • cukier kryształ

    1, 1/3 szklanki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • mąka tortowa

    2 ,1/2 szklanki
  • olej

    1 szklanka
  • oranżada

    1 szklanka
  • kakao

    3 łyżki
  • mąka

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka utrzeć z cukrem dodać żółtka i olej i trzepać,później dodać proszek z mąką+olej+oranżada.
Podzielić na dwie części po równo.
Do pierwszej połowy dodać Kakao,a do drugiej mąkę.
Do tortownicy wlewać na przemian.
Piec w 250 C przez 45 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat