Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z suszonymi śliwkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 5 szt
mąka 1.5 szklanki
mąka ziemniaczana łyżka
cukier 1.5 szklanki
ocet łyżka
olej szklanka
śliwki suszone garść
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat
margaryna do smarowania formy

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z suszonymi śliwkami

Białka ubijamy z cukrem na sztywno,dodajemy żółtka i ubijając wlewamy olej i ocet. Na koniec dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy. Suszone śliwki układamy na dnie wysmarowanej tłuszczem i podsypanej bułką tartą keksówki. Ciasto wlewamy do formy i pieczemy w 180 stopniach przez ok. 45 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 21.06.2013 16:47
zapowiada się smacznie
adunia 15.11.2012 18:18
Paluchy lizać :)
Dorota59 03.11.2012 14:49
jaka wyrośnięta
Kas2 06.10.2012 23:27
pięknie wyrosła!
Maniek2 02.10.2012 20:26
fajna
RenataZ-et 28.09.2012 19:16
świetny przepis
Ela15 26.09.2012 09:52
pycha
Wafelek2601 25.09.2012 17:46
Pyszna
Anna152 18.09.2012 06:59
fajne ciasto
Juleczka20 31.08.2012 13:36
wspaniała babka:)
Ada-Gaba 28.08.2012 08:07
pyszności
Rafał10 27.08.2012 19:27
wygląda znakomicie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak