Babka z sokiem pomarańczowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • margaryna

    200 gram
  • cukier

    1 szklanka
  • jajka

    4
  • mąka

    300 gram
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • sok pomarańczowy

    1/2 szklanki

lukier

  • cukier puder

  • sok z cytryny

    kilka kropel
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Babka z sokiem pomarańczowym foto
Margarynę z cukrem ucieramy na jednolitą masę.
Krok 2 - Babka z sokiem pomarańczowym foto
Następnie dalej ucierając wbijamy jajka.
Krok 3 - Babka z sokiem pomarańczowym foto
Do masy wsypujemy mąkę oraz proszek do pieczenia i wlewamy sok. Wszystko razem miksujemy na jednolitą masę.
Krok 4 - Babka z sokiem pomarańczowym foto
Masę wykładamy do formy - keksówki. Pieczemy ok. godziny w temp. 180 stopni.
Krok 5 - Babka z sokiem pomarańczowym foto
Z cukru pudru, soku z cytryny i wody przygotowujemy lukier. Lukrem polewamy babkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 13.02.2017 20:01
fajna babka
gusia1000 13.02.2017 00:50
Dobra babka.
Ilona_eS 12.02.2017 19:22
lubię babki pod każdą postacią :)
ania2610 12.02.2017 18:11
bardzo lubię takie babki :)
[email protected] 12.02.2017 11:01
Wygląda pięknie
gosia56 12.02.2017 10:26
na pewno pyszna ;)
AZgotuj 12.02.2017 09:43
kocham zapach pomarańczy w cieście i nie tylko :)
Krystyna32 12.02.2017 09:22
pyszna babka
Agnieszka-87-25 12.02.2017 07:56
apetyczna jest
Ania321 12.02.2017 00:04
prosta i pyszna :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat