Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z migdałami i rumem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 25 dag
cukier puder 25 dag
jaja 5
migdały 15 dag
olej 1/2 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
woda mineralna 1/2 szkl
rum 60 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z migdałami i rumem

Oddzielamy białka od żółtek. Ubijamy pianę na sztywno. Ucieramy żółtka, cukier, olej, wodę i rum na pulchną masę. Dodajemy drobniutko zmielone midgały, mąkę i proszek do piecznia. Ucieramy do połączenia składników. Dodajemy pianę i delikatnie mieszamy. Wylewamy do natłuszczonej formy i pieczemy ok 45 min w 180 st. Dowolnie dekorujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 22.04.2014 06:58
Piękna, prawdziwa ozdoba stołu
Małgorzata9 20.04.2014 21:17
smakowicie wygląda
Wiktoria29 20.04.2014 20:14
bardzo ładna babka
ben-ka 20.04.2014 17:08
Śliczna i na pewno smaczna.
Triss 20.04.2014 16:43
super ozdobiona.;)
Ankha 20.04.2014 16:05
Ciasto cudnie udekorowane :)
Ania321 20.04.2014 15:39
pięknie się prezentuje :)
IwonaDD 20.04.2014 15:28
babka jak malowana! cudowna!
Sylwia26 20.04.2014 15:16
apetycznie wygląda
2milutka 20.04.2014 13:16
piekna i kolorowa;)
mysza75 20.04.2014 12:52
jaka pyszna babeczka
noninka77 20.04.2014 11:51
piękna babeczka :)
Aannkaa82 20.04.2014 11:39
Śliczna babeczka
Krystyna32 20.04.2014 11:28
pyszna babeczka :)
Katarzyna59 20.04.2014 10:31
bardzo apetyczna babka
malaczarna23 20.04.2014 10:23
pyszniutka babeczka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak