Babka z majonezem

Babka z majonezem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    4 szt
  • mąka tortowa

    125 gram
  • mąka ziemniaczana

    125 gram
  • majonez tradycyjny

    4 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1-2 łyżeczki
  • cukier puder

    200 gram
  • cukier puder

    200 gram
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Babka z majonezem
Formę do zapiekania tym razem ceramiczną smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą
Krok 2 - Babka z majonezem
1.Zmiksować jaja z cukrem na puch 2. Dodajemy mąkę najpierw tortową cały czas miksujemy 3. Dodajemy mąkę ziemniaczaną ,a mikser chodzi cały czas 4.Dodajemy majonez 4 łyżki , masa się łączy, dopiero wtedy dodajemy proszek do pieczenia .
Krok 3 - Babka z majonezem
Przelewamy do formy prostokątnej ceramicznej .
Krok 4 - Babka z majonezem
Pieczemy w 170 stopniach 50 minut . Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ao_12

02.03.2013 20:09
ja też jestem ciekawa jak smakuje, jeszcze takiej nie jadłam, może na święta ją przetestuje;)

Juleczka20

02.03.2013 10:36
pyszna,a dawno nie robiłam..czas to nadrobić:)

SmakolykiJoanny

01.03.2013 10:27
Majonez powoduje że babka dłużej utrzymuje świeżość i jest delikatna nie czuć majonezu robię ja na Wielkanoc ale też czasem normalnie jak mi się chce jej .

wyattearp

01.03.2013 09:36
CIEKAWA JESTEM JAK SMAKUJE?

Magula

01.03.2013 09:32
Hmm nigdy nie jadłam i jestem bardzo ciekawa jak taka babka smakuje

paulina2157

01.03.2013 08:56
bardzo ładnie wygląda jestem ciekawa czy czuć smak majonezu

Janina

01.03.2013 08:46
Bardzo smaczne

msmors

01.03.2013 08:45
Ciekawe dane - warto przetestować

SylwiaMagdaSabin

01.03.2013 08:20
a co powoduje majonez w tym przypadku?

Anna133

01.03.2013 08:08
ciekawa ,a czuc ten majonez ?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat