Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z konfiturą

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 7 szt.
margaryna 20 dag
cukier 3/4 szklanki
cukier wanilinowy 1 szt.
śmietana 2 łyżki
mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej 50 ml
tłuszcz do formy
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z konfiturą

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Żółtka utrzeć z cukrami i margaryną. Dodać śmietanę, mąkę z proszkiem do pieczenia, sodę i olej.
Krok 1 - Babka z konfiturą foto
2
Połowę ciasta wyłożyć na wysmarowaną formę , nałożyć konfitury i przykryć resztą ciasta.
Krok 2 - Babka z konfiturą foto
3
Piec w temperaturze 170 stopni około 35 minut. A z pozostałych białek proponuję upiec placek makowy z białek . Przepis będzie na stronie Doradcy smaku.
Krok 3 - Babka z konfiturą foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 02.03.2014 10:46
musi być pyszna :)
gibli 02.03.2014 00:39
bardzo smaczna babka
Magula 01.03.2014 20:33
super babka
Poison1988 01.03.2014 18:11
wygląda rewelacyjnie :) świetna!
everay 01.03.2014 16:53
napewno smaczne:)
IZABELA29 01.03.2014 15:48
fajna taka babeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak