Babka z jabłkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1 szt
  • jajka

    5 szt
  • proszek do pieczenia łyżka

    1
  • jabłka

    6 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margaryne roztopć dodać szklanke cukru, 5 jajek; 1,5 szklanki maki 1 łyżeczke proszku do pieczenia mieszac az do rozpuszczenia sie skladników. Ciasto podzilic na 2 czesci dolną posypac bułką tarta nałożyc potarte jabłka posypac cukrem waniliowym i nałożyc druga czesc ciasta
piec ok 50 min

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adam1f 10.09.2011 00:30
pycha
bami 16.06.2011 12:50
Bardzo to szybkie :)
Barbara55 06.01.2011 14:54
ciekawe
kielcok1 05.01.2011 15:39
lubię wszystkie babki i babeczki
rakow2 12.11.2010 15:16
dobra babka
agata1722 30.09.2010 07:48
dobry szybki przepis
christopher1 26.08.2010 21:12
Mniam Mniam pychotka
halina17 30.05.2010 12:57
Super szybkie ciasto.
halina17 30.05.2010 12:57
Super szybkie ciasto.
Krzysztof42 28.04.2010 14:40
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat