Przepis i sposób przygotowania na: Babka z daktylami, żurawiną i skórką pomarańczową
Gotową babkę dekorujemy wg uznania np. polewamy lukrem (z cytryny i cukru pudru) oraz posypujemy skórką pomarańczową.
jajko |
5
|
margaryna |
250 g
|
proszek do pieczenia |
2 łyżeczki
|
sok z połówki cytryny |
dużej
|
mąka kukurydziana |
1/2 szklanka
|
mąka pszenna |
1/2 szklanka
|
żurawina |
3 łyżki
|
skórka pomarańczowa |
50 g
|
daktyle |
80 g
|
cukier trzcinowy |
1 szklanka
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: