Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
białko
200 ml -
cukier
150 gram -
masło
120 gram -
mleko
150 ml -
mąka tortowa
200 gram -
proszek do pieczenia
2 łyżeczki -
sok z cytryny
3 łyżki -
skórka z cytryny
-
kawa rozpuszczalna
2 łyżki
Przepis i sposób przygotowania Babka z białek
Formę do babki wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą, następnie przelać do niej ¾ całego ciasta, a do reszty ciasta w misce dodać kawę, wymieszać i wylać na jasne ciasto.
Piec w temp. 170 st z termoobiegiem około 40 minut po upieczeniu i wystudzeniu posypać spora ilością cukru pudru.
Komentarze (2)