Babka ucierana

Babka ucierana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    40 dag
  • cukier

    25 dag
  • masło roślinne

    20 dag
  • mleko

    200 ml
  • jajko

    5 sztuk
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • aromat cytrynowy

    1/2 łyżeczki
  • cukier waniiowy

    1 łyżka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Babka ucierana

Miękkie masło utrzeć z jajkami na puszystą masę, dodać cukier, masło roślinne, mleko( najlepiej 3,2%), mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sól, olejek i cukier waniliowy. Wszystko dokładnie wymieszać. Masę przelać do wyłożonej pergaminem formy i piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Babkę można polać lukrem lub polewą czekoladową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

IKrakowianka 16.03.2013 23:13
świetna babka ucierana
kielcok1 28.12.2011 16:14
lubię babki
rakow2
rakow2 16.05.2011 16:42
fajna babka
Krzysztof42 08.10.2010 15:01
lubię wszystkie babki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat