Babka ucierana

Babka ucierana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna (łyżki)

    20 dkg
  • mąka ziemniaczna

    5 dkg
  • masło

    10 dkg
  • cukier

    15 dkg
  • jaja

    4
  • proszek do pieczenia łyżka

    1
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Babka ucierana

Masło utrzeć na pulchną masę, dodawać kolejno żółtka, cukier i pozostałe produkty. Na koniec dodać ubitą pianę z białek. Piec ok. 30-40 min. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Barbara55 28.11.2011 16:18
bardzo lubię
rakow2
rakow2 05.04.2011 15:25
fajna babka
iwona332 28.09.2010 11:39
super
Krzysztof42 08.09.2010 16:13
lubię babki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat