babka twarogowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    3 sztuki
  • cukier puder

    15 dag
  • mąka

    40 dag
  • śmietana

    0,5 szklanki
  • margaryna

    20 dag
  • olejek rumowy

  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • rodzynki

  • ser biały

    20 (twarogowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jaja utrzeć z cukrem pudrem, dodać roztopioną margarynę i resztę składników. Dokładnie wymieszać, piec ok. godziny. Polać lukrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina38 07.03.2013 12:23
uwielbiam babkowe ciasta ale taka to dla mnie nowość - bardzo kusząca propozycja i już jest zapisana na listę do zrobienia....
Iwusia 16.01.2013 20:46
fantastyczna musi być
fictor123 28.12.2012 08:43
fajna
Krystyna32 20.11.2012 06:38
super
Renata22 03.11.2012 11:13
bajecznie prosta, fajna
Dorian 26.07.2012 22:00
super
dorotka0000025 11.07.2012 14:48
brzmi pysznie
Dorota37 27.05.2012 22:10
super
andzia123 19.04.2012 11:29
super
alaaa 05.12.2011 13:06
piekłam już jest pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat