Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka tiulowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szkl
żołądkowa gorzka 12 szt
cukier 1 szkl
mleko 1 szkl
drożdże 3 łyżki
masło 0,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: babka tiulowa

Wszystkie składniki oprócz masła dokładnie wymieszać i ubić, po czym postawić w ciepłym miejscu. Kiedy ciasto podrośnie, wlać pół szklanki roztopionego i lekko ostudzonego masła. Wymieszać. Wlać ciasto do formy,i po dwóch minutach wstawić do pieca na godzinę. Uważać by nie opadło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata72 09.04.2011 14:17
ciekawe muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak