babka tiulowa

babka tiulowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szkl
  • żołądkowa gorzka

    12 szt
  • cukier

    1 szkl
  • mleko

    1 szkl
  • drożdże

    3 łyżki
  • masło

    0,5 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki oprócz masła dokładnie wymieszać i ubić, po czym postawić w ciepłym miejscu. Kiedy ciasto podrośnie, wlać pół szklanki roztopionego i lekko ostudzonego masła. Wymieszać. Wlać ciasto do formy,i po dwóch minutach wstawić do pieca na godzinę. Uważać by nie opadło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Małgorzata72

09.04.2011 14:17
ciekawe muszę spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat