babka tiulowa

babka tiulowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szkl
  • żołądkowa gorzka

    12 szt
  • cukier

    1 szkl
  • mleko

    1 szkl
  • drożdże

    3 łyżki
  • masło

    0,5 szkl
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania babka tiulowa

Wszystkie składniki oprócz masła dokładnie wymieszać i ubić, po czym postawić w ciepłym miejscu. Kiedy ciasto podrośnie, wlać pół szklanki roztopionego i lekko ostudzonego masła. Wymieszać. Wlać ciasto do formy,i po dwóch minutach wstawić do pieca na godzinę. Uważać by nie opadło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Małgorzata72 09.04.2011 14:17
ciekawe muszę spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat