Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

BABKA ŚLĄSKA

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka ziemniaczana
5 dag.
mąka wrocławska
20 dag.
cukier puder
15 dag.
margaryna
10 dag.
olejek waniliowy
1 sztuka
jajko
6 sztuk
sól
- szczypta
Sklep Prymat
tłuszcz do formy
- -
Bułka tarta klasyczna Prymat
- -

Przepis i sposób przygotowania na: BABKA ŚLĄSKA

Masło utrzeć z cukrem, kolejno dodawać żółtka. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy masłowej i delikatnie wymieszać, w między czasie dodając mąkę wrocławską, mąkę ziemniaczaną, sól, olejek.
Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą formy. Piec w średnio nagrzanym piekarniku ok. godzinę czasu. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak