Babka puchowa

Babka puchowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    6
  • masło

    25 dag
  • cukier

    2 szklanki
  • mąka ziemniaczana

    2 szklanki
  • mąka pszenna

    6 łyżek
  • olej

    6 łyżek
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • ocet

    1 łyżka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Babka puchowa

Masło utrzeć z jajkami i cukrem. Dodać obie mąki, olej, proszek do pieczenia i ocet. Zmiksować na jednolitą masę. Przelać masę do formy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 1h.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

caralajna 24.05.2012 18:34
świetna
Magda60 16.11.2011 22:20
smakowita
ajres 08.11.2011 22:29
polecam
ajres 08.11.2011 22:29
polecam
Andzia1977
Andzia1977 23.08.2011 01:14
pyszna i łatwa
treonina 28.06.2011 22:48
rewelacja, naprawdę dobre
rakow2
rakow2 23.06.2011 18:42
można by spróbować
Magda60 30.05.2011 22:42
niezla jest
Tomek13 16.05.2011 22:54
swietne
agogo2 09.05.2011 13:14
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat