Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka puchowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6
masło 25 dag
cukier 2 szklanki
mąka ziemniaczana 2 szklanki
mąka pszenna 6 łyżek
olej 6 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
ocet 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka puchowa

Masło utrzeć z jajkami i cukrem. Dodać obie mąki, olej, proszek do pieczenia i ocet. Zmiksować na jednolitą masę. Przelać masę do formy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 1h.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 24.05.2012 18:34
świetna
Magda60 16.11.2011 22:20
smakowita
ajres 08.11.2011 22:29
polecam
ajres 08.11.2011 22:29
polecam
Andzia1977
Andzia1977 23.08.2011 01:14
pyszna i łatwa
treonina 28.06.2011 22:48
rewelacja, naprawdę dobre
rakow2
rakow2 23.06.2011 18:42
można by spróbować
Magda60 30.05.2011 22:42
niezla jest
Tomek13 16.05.2011 22:54
swietne
agogo2 09.05.2011 13:14
dobre
SyMiki 11.04.2011 18:21
pychotka
jogobella231
jogobella231 23.02.2011 12:16
pycha
jolajka 06.12.2010 08:11
tez mam taki przepis, to bardzo dobre ciasto
Krzysztof42 26.11.2010 16:12
lubię babki
Ewa109 22.09.2010 14:35
super przepi ale zdjęcie prześliczne:) wypróbuje
cukiereczek 10.08.2010 16:33
Szybkość i smak doskonały
rosik93 19.06.2010 18:01
Ladnie wygląda
mehia 20.05.2010 09:49
też dodałam do swojej :)
margola 09.05.2010 18:03
Polecam babkę, bo jest naprawdę pyszna!
grasylwia 09.05.2010 10:19
w moijej księdze się przyda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak