Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka pomarańczowa

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
mąka tortowa 2 szkl
cukier 1 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mleko 1 szkl
margaryna 250 g
sok z pomarańczy 50 ml
cukier waniliowy 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: babka pomarańczowa

Żółtka utrzeć z cukrem ,cukrem waniliowym na puszystą masę.Margarynę rozpuścić i wlać letnią do masy jajecznej i miksować na wolnych obrotach.Dodać sok z pomarańczy.. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodawać do masy na przemian z mlekiem cały czas miksując. Białka ubić na sztywno i wmieszać delikatnie łyżką .Ciasto wlać do formy z kominem wysmarowanej i wysypanej bułką tartą.Wstawić do nagrzanego piekarnikado 180st i piec około 50 min
Po wystudzeniu babke udekorować wg uznania

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 24.04.2014 06:37
apetyczna babeczka
norweska20 24.04.2014 00:09
babeczka bardzo apetyczna
gosia1988 23.04.2014 22:31
Rewelacyjnie wyglada
Małgorzata9 23.04.2014 22:18
ciekawy przepis
Róża1 23.04.2014 21:57
nie robiłam jeszcze takiej , ale zapewne bardzo smakowita :-) . Zabieram przepis :-)
Mniam 23.04.2014 21:47
U mnie babka pomarańczowa zniknęła w mgnieniu oka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak